Kerää, rikasta, hyödynnä ja hallitse

Kirjoittaja:

Aiemmassa kirjoituksessa käsiteltiin yritysten askelia kohti kognitiivista liiketoimintaa ja perusasioiden huomioimisen merkitystä (http://kasvuntekijat.fi/kognitiivinen-liiketoiminta-vaatii-ensin-perustan-kuntoon/). Mutta miksi matkalle ylipäänsä pitäisi lähteä? Ja mikä yritystä polun varrella odottaa?

As-A-Service – vanha juttu?

Kirjoittaja:

Kun valmistuin 2000-luvun alussa Helsingin Kauppakorkeakoulusta, pääsin mukaan kehittämään ja myymään asiakassuhdehallinnan (CRM) palveluja ja ohjelmistoja. Samaan aikaan tutkin asiakasmarkkinoinnin toimintojen ulkoistamispäätöksiä kauppiksen gradussani. Tajusin vähitellen myyntikokemuksen karttuessa, että myyminen onnistuu vain, mikäli asiakas pystyy luottamaan minuun ja kokee että ennen kaupan vahvistamista olemme löytäneet yhteisen kielen.

Kognitiivinen liiketoiminta vaatii ensin perustan kuntoon

Kirjoittaja:

Kognitiivinen tietojenkäsittely yhdistettynä liiketoimintaan on kognitiivista liiketoimintaa. Se on kätevä yhteisnimittäjä kaikille digitalisaation liiketoiminnalle tuomille uusille ratkaisuille, kuten älykkään analytiikan hyödyntämiselle. Ensimmäiset askeleet kohti kognitiivista liiketoimintaa ovat varsin yksinkertaisia. Tehokasta analytiikkaa varten tarvitaan merkittävästi dataa. Datan johdonmukainen kerääminen vaatii prosessien ja järjestelmien uudistamista.

KaaS – ”Kaikki as a Service” ?

Kirjoittaja:

Pilvipalveluista puhutaan paljon ja olemme Kasvuntekijöidenkin kanssa koko kevään rakentaneet entistäkin kirkkaampia palvelukonsepteja tarjottavaksi markkinaan. Halusimme kuitenkin samalla selvittää, mikä on suomalaisten asiakkaiden oma suhtautuminen ostamiseen palveluna, ja mitkä asiat mahdollisesti mietityttävät ja hidastavat ostokäyttäytymisen muutosta. Tarkemmat tulokset ovat nyt luettavissa julkaisussamme, mutta alla muutamia havaintoja ja ajatuksia matkan varrelta.

IoT –alusta on syytä valita huolella

Kirjoittaja:

Teollisen internetin järjestelmän luomisessa tulee ottaa huomioon monia asioita. Etteplanin Teollinen IoT -yksikön jäsen ja teollisen internetin asiantuntija Anssi Rantamäki kirjoittaa Espotelin blogissa IoT-alustan huolellisen valinnan tärkeydestä.

Liiketoiminnan potentiaali käyttöön tapauksenhallinnan avulla

Kirjoittaja:

Liiketoiminnan tietojärjestelmiä ja toiminnan johtamista ajatellessa tulevat nopeasti mieleen sellaiset sanayhdistelmät kuin ERP ja BPM. Ensimmäinen (enterprise resource planning) tarkoittaa toiminnanohjausjärjestelmää ja jälkimmäinen (business process management) toiminnanohjaustapaa, jossa keskiössä ovat prosessit.

Ikkuna tietoon

Kirjoittaja:

Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth. -Marcus Aurelius   Asuin vuonna 2000 Ranskassa ja ihmettelin pankkitiliä avatessa ystävällistä henkilökohtaista palvelua. Minulla on nimetty yhteyshenkilö, kenen kanssa tarvittavat paperit allekirjoitettiin pankin takahuoneessa.